Benvinguts a les Colònies amb la Salle Sant Martí!

Us oferim aquest bloc on podreu trobar propostes de colònies, jornades i convivències. Podreu veure exemples de com treballem. I sobretot trobareu il·lusió per fer de les vostres colònies un espai enriquidor, motivador i divertit. Els programes que hi ha aquí són el resultat de les demandes de les diferents escoles que han treballat amb nosaltres. I aquests ja s'han incorporat a les activitats habituals que qualsevol escola pot demanar. Sapigueu que el més interessant de fer les colònies amb nosaltres és que els vostres desitjos es poden fer realitat. Doneu-nos idees del que voleu treballar i tindreu unes colònies fetes a mida i amalgamades amb un fil conductor.

VISCA LES COLÒNIES!

dissabte, 26 de maig del 2012

Memorial de l'exèrcit popular - ESO, CF i BAT-

A 10 minuts del Casal La Salle en la població de Pujalt es troba el Memorial de l'Exèrcit Popular una activitat amb molta història. 

El Memorial de l'Exèrcit Popular de Pujalt és un espai històric museïtzat on es reviu la història recent recordant la Guerra Civil Espanyola de de la vessant de l'organització i de la vida del dia a dia dels soldats de l'Exèrcit Popular de la República.

S'ha estudiat, reconstruït i museïtzat bona part de les restes arquitectòniques de la Base d'Instrucció que es poden visitar tot fent una agradable passejada pels boscos de Pujalt.

És un recorregut cultural, arqueològic, patrimonial i històric apte per a tots els públics: grups, escoles, turisme cultural, turisme familiar, etc., convertint-se en imprescindible per entendre el que va representar la Guerra Civil Espanyola per la nostra societat actual.

Els espais històrics que podeu visitar són la reconstrucció d'un refugi antiaeri, tendes còniques, barracots militars búnquers, construccions soterrànies de defensa antiaèria, letrines entre d'altres.

Hi ha dos recorreguts que es poden fer:

La RUTA A passa per localitzcions del poble i continua amb la RUTA B que es la visita dels boscos museïtzats de Pujalt. Es finalitza amb la visita del Centre d'Interpretació amb  el context necessari per entendre tot el que envolta i va significar la Base d’Instrucció del XVIII Cos de l’Exèrcit Popular de Pujalt.