Benvinguts a les Colònies amb la Salle Sant Martí!

Us oferim aquest bloc on podreu trobar propostes de colònies, jornades i convivències. Podreu veure exemples de com treballem. I sobretot trobareu il·lusió per fer de les vostres colònies un espai enriquidor, motivador i divertit. Els programes que hi ha aquí són el resultat de les demandes de les diferents escoles que han treballat amb nosaltres. I aquests ja s'han incorporat a les activitats habituals que qualsevol escola pot demanar. Sapigueu que el més interessant de fer les colònies amb nosaltres és que els vostres desitjos es poden fer realitat. Doneu-nos idees del que voleu treballar i tindreu unes colònies fetes a mida i amalgamades amb un fil conductor.

VISCA LES COLÒNIES!

dimecres, 2 de maig del 2012

Art i Natura -primària, ESO-


L'Hug és un artista de noves tendències rurals. És un xicot molt dinàmic. Ell serà qui ens guiarà en aquest fil conductor on  ens mostrarà una natura com mai l’haviem vist fins ara. 
 
Ens ensenyarà que la  natura és un espai ben diferent de la ciutat. Observarem, respirarem, tocarem, tastarem i escoltarem la natura. Experimentarem amb els elements naturals i podrem fer servir el llenguatge plàstic com a mitjà d'expressió.


L'Hug ens donarà un cop de mà en la sensibilització dels nois i noies en el món de l'art i la natura. Ens posarà al dia d'algunes tasques ambientals que ha de fer en l'entorn del Molí i del Casal per poder continuar treballant amb la natura com ha fet fins ara.

També ens mostrarà algunes vivències d'artistes mitjançant imatges que han fet creacions amb la natura i la seva efimeritat


EXEMPLE DE PROGRAMA PER AQUEST EIX D'ANIMACIÓ (tres dies)
1r. dia:
Inici de l'eix d'animació
Descoberta del poble més proper: L'art en un poble de l'interior de Catalunya.
Dinar
Gimcana artística: Corrents artístics de la història de l'art
Temps lliure
Sopar
Joc de nit:  Experiències a les fosques. Joc sota els estels i la lluna. Vivències nocturnes.
Bona nit: Les eines de l'artista
2n dia:
Esmorzar
Excursió per la natura: La transformació del paisatge i interpretació pictòrica de l'entorn immediat del Molí de la Roda. 
Dinar
Taller de cuina: Catering artístic. 
Gimcana: Creem amb la natura. Efimeritat de l'obra d'art. 
Sopar
Vetllada: ExpoArt: racons artístics en la nit i galeria d'exposició. 
Bona nit: Relat reflexiu sobre la gestió del temps i l'aprenentatge.
3r dia:
Esmorzar
Jocs de pistes: Vocabulari de l'art. Camins, formes i colors.
Dinar 
Fi d'eix
Hora dels adéus

Us deixem un vídeo d'art i natura del Centre d'Art i Natura de Ferrera (Pirienu Català). Amb aquest vídeo us volem animar a veure la Natura com un un mitjà d'expressió artística.