Benvinguts a les Colònies amb la Salle Sant Martí!

Us oferim aquest bloc on podreu trobar propostes de colònies, jornades i convivències. Podreu veure exemples de com treballem. I sobretot trobareu il·lusió per fer de les vostres colònies un espai enriquidor, motivador i divertit. Els programes que hi ha aquí són el resultat de les demandes de les diferents escoles que han treballat amb nosaltres. I aquests ja s'han incorporat a les activitats habituals que qualsevol escola pot demanar. Sapigueu que el més interessant de fer les colònies amb nosaltres és que els vostres desitjos es poden fer realitat. Doneu-nos idees del que voleu treballar i tindreu unes colònies fetes a mida i amalgamades amb un fil conductor.

VISCA LES COLÒNIES!

dimecres, 13 de juny del 2012

Vincent van Gogh, finals del XIX i les vanguardes.
En Vincent van Gogh és un estrany pintor que viu al Sud de França i París. El coneixen molts altres personatges de finals del XIX i principis del XX. Els erudits de l`època no el comprenen i la seva malaltia farà que el tractin de boig en més d'una ocasió. És un geni del color, un avançat en la seva època i el món on viu ni ell mateix l'enten ni el món entèn en Vincent. 

 L'eix d'animació que us presentem tracta d'episodis de la vida d'aquest famós pintor i de l'entorn de París d'aquesta època. Durant els tres dies els nois i les noies tindran l'oportunitat de realitzar obres amb les tècniques de les vanguardes artístiques del XX (impressionisme, fauvisme, cuvisme, expressionisme, futurisme, dadaisme, subrealisme, abtracció...)comparar diferents obres artístiques, fer-ne anàlisis, defensarem per grups diferents manifests de les vanguardes, ordenarem les diferents cronologies amb jocs que faran que recordin fàcilment les dates que es demanen a les proves d'accés. Entendran quin era l'ambient de l'època amb l'ajuda del Vincent, Theo i també en Paul Gauguin.

Us presentem un eix d'animació on de ben segur no deixarà indiferent a tots aquells alumnes que estiguin preparant les proves de la selectivitat, treballarem música, literatura, història i història de l'art o bé anglès entre d'altres. 
EXEMPLE DE PROGRAMA PER AQUEST EIX D'ANIMACIÓ (tres dies)
1r. dia:
Inici de l'eix d'animació
Descoberta dels espais de la casa mitjançant un joc de contextualització de principis del segle XX a Europa.
Dinar
Gimcana artística: Corrents artístics de finals del XIX i les vanguardes de principis del XX
Temps lliure
Sopar
Joc de nit:  Nit Estelada.
Bona nit: Don McLean's "Starry Starry Night".
2n dia:
Esmorzar
Excursió per la natura: Comparació d'obres d'art de finals del XX i les vanguardes amb motius paisatgístics i l'entorn del Molí de la Roda actual.
Dinar
Taller del record: laboratori de tècniques artistiques de finals del XIX i  les vanguardes. 
Gincama: Disciplines  artístiques de finals del XIX i la primera meitat del XX (literatura, música, poesia i dansa).

Sopar
Vetllada:Café tertúlia de les arts i exposició d'obres creades anteriorment per l'alumnat.
Bona nit: Les eines de l'artista
3r dia:
Esmorzar
Excursió i jocs de pistes: Un passeig per la història de l'art desde la prehistòria al món contemporani.  
Dinar 
Fi d'eix
Hora dels adéus

Us deixem un vídeo de l'autor Don McLean's que ens presenta una cançó anomenada"Starry Starry Night". Mitjançant la cançó podreu veure i entendre la mentalitat del pintor Vincent van Gogh i com d'incomprès va ser en la seva època.