Benvinguts a les Colònies amb la Salle Sant Martí!

Us oferim aquest bloc on podreu trobar propostes de colònies, jornades i convivències. Podreu veure exemples de com treballem. I sobretot trobareu il·lusió per fer de les vostres colònies un espai enriquidor, motivador i divertit. Els programes que hi ha aquí són el resultat de les demandes de les diferents escoles que han treballat amb nosaltres. I aquests ja s'han incorporat a les activitats habituals que qualsevol escola pot demanar. Sapigueu que el més interessant de fer les colònies amb nosaltres és que els vostres desitjos es poden fer realitat. Doneu-nos idees del que voleu treballar i tindreu unes colònies fetes a mida i amalgamades amb un fil conductor.

VISCA LES COLÒNIES!

dissabte, 14 d’abril del 2012

El bandoler Pere el Barbeta i el seu ajudant en Bigarrat -primària-

Estem al segle XVII i els comtes de Segur tenen la residència d’estiu al Molí de la Roda i a Segur de Veciana el seu castell. En la residència hi tenen també els animals, l’hort i els servents.  

En aquestes contrades s’hi amaguen els bandolers que els comtes els han mantingut ben a ratlla fins que ha sorgit entre el ells el bandoler de Montmaneu anomenat Pere el Barbeta i en Bigarrat membre del seu grup.

Els comtes de Segur han estat víctimes de robatoris al Molí i també de les cases del seu comtat. Han robat bledes, enciams, gallines, ovelles o vaques, però el que ha fet saltar la llebre ha estat el robatori dels dos cavalls que havien de regalar al duc de Cardona precisament en el seu pas per la Panadella. Els dos preuats cavalls viatjaven també amb un comboi ple de riqueses que els havia de regalar el Duc de Cardona als reis d’Anglaterra. 

Els bandolers que han conegut aquests bons cavalls els han robat per vendre’ls i donar els diners entre els de la seva colla,  famílies i pobres.Els comtes de Segur estan cansats dels robatoris i assalts dels bandolers i finalment s’han posat mans a la feina per poder-los capturar.

Els nens i les nenes coneixeran algunes costums dels bandolers i també la dels comtes. Podran jugar a fer-se passar per  bandolers i participar de les festes de nit comtals. 

Podran posar fi els comtes amb l’ajuda dels nois i noies de les maleses dels bandolers? 
CSD
EXEMPLE DE PROGRAMA PER AQUEST EIX D'ANIMACIÓ (dos dies)
1r. dia:

Inici de l'eix d'animació
Descoberta del poble més proper: A la recerca dels tresores dels Comtes.
Dinar
Gran Gimcana: les habilitats dels bandolers
Taller Manual: la  bandolera
Temps lliure
Sopar
Joc de nit: El silenci dels bandolers 
Bona nit: la llegenda del bandoler Pere el Barbeta i el seu ajudant en Bigarrat
2n dia:
Esmorzar
Taller de natura: A la captura del bandoler
Dinar
Fi d'eix
Hora dels adéus


VISCA  LES   COLÒNIES!


Què hi ha de veritat en aquest eix d'animació?