Benvinguts a les Colònies amb la Salle Sant Martí!

Us oferim aquest bloc on podreu trobar propostes de colònies, jornades i convivències. Podreu veure exemples de com treballem. I sobretot trobareu il·lusió per fer de les vostres colònies un espai enriquidor, motivador i divertit. Els programes que hi ha aquí són el resultat de les demandes de les diferents escoles que han treballat amb nosaltres. I aquests ja s'han incorporat a les activitats habituals que qualsevol escola pot demanar. Sapigueu que el més interessant de fer les colònies amb nosaltres és que els vostres desitjos es poden fer realitat. Doneu-nos idees del que voleu treballar i tindreu unes colònies fetes a mida i amalgamades amb un fil conductor.

VISCA LES COLÒNIES!

dissabte, 28 d’abril del 2012

Busca la teva llum, ets l'estrella



Al Casal La Salle estem atents al que proposa la Pastoral. I és per aquest motiu que us volem convidar a realitzar les activitats que es proposen del lema dins el marc incomparable de la CC Molí de la Roda o bé en el Casal La Salle Sant Martí. 

El lema facilita a les escoles a treballar un valor al llarg del curs i enguany és  el valor de la interioritat. El lema és BUSCA LA TEVA LLUM, ETS L'ESTRELLA, un lema molt idoni i polivalent per la recerca interior d'un mateix i molt obert a altres valors i aspectes necessaris pels nois i noies d'avui en dia i també per professors/es, germans i famílies. 

Aquest lema ve donat amb un sèrie de propostes de treball per poder treballar la interioritat i comença tot just amb el Caràcter Propi dels Centre de la La Salle en el que es pot llegir:

Proposta d'educació en valors:
 
Cultiva la interioritat

... En el més profund de cada un dels nostres alumnes ha de construir-se un projecte de vida en el qual formin un tot harmònic les idees, les creences, els valors i els comportaments. Per al desenvolupament de la interioritat, potenciem l'autoestima, l’expressió de les vivències i sentiments, la capacitat d'empatia, admiració, calma i silenci, el desig d'autenticitat, l'agraïment, la sinceritat i la reflexió. Amb tot això, volem que l'escola sigui per als nostres alumnes una experiència feliç.



Sembla que parlar d'interioritat avui en dia està de moda. Però a tall d'exemple, ja estava de moda en el segle IV aC quan alguns savis van escriure a la porta del temple de Delfos "CONEIX-TE A TU MATEIX" . Així doncs podem dir que la interioritat sempre ha existit i sempre ha estat reclamada per la humanitat, tot i que potser ha passat molt desaparcebuda.



Aquest lema pot servir per fer el primer pas d'un camí cap a la  recerca d'un mateix i del valor de la interioritat. En el camí molts cops trobem dificultats, com molts religiosos, pensadors o escriptors ja han descrit com en "El cavaller de l'armadura rovellada" de Robert Fisher. Però si ho fem amb coratge i perseverància tot té el seu  premi.  Com un bon cavaller, cal superar les dificultats, les amenaces i potenciar les fortaleses i aprofitar les oportunitats. Cal  que fem una parada en el camí i  ens aturem per analitzar la nostra "estrella". Com diu la cançó "tinc una llum al cor " *, l'hem de deixar brillar i per fer-ho ens cal dedicació i treball. 


Però treballar la interioritat no és senzill i molts prefereixen el món material que els omple d'una felicitat banal. 


Ara que tenim l'excusa d'aquest lema podem aprofitar per treballar la interioritat amb materials apropiats per cada edat. El moment i el lloc són importants al igual que no podem fer una truita amb una cadira tampoc podem treballar la interioritat en qualsevol lloc. Ens cal buscar l'espai idoni per fer-ho.


En el Casal La Salle podreu trobar aquest espai. Estem al bellmig de la natura on el silenci,  el cant dels ocells i la nit amb el seu mantell d'estels, com mai abans els haureu vist, us ajudaran a crear l'atmosfera perfecte per poder treballar aquest lema i si voleu us podem donar un cop de mà.  


*adaptació de Xesco Boix i altres.



Adaptació i reflexió del materials de la Pastoral Catalunya en relació al lema del curs 2011-2012.