Benvinguts a les Colònies amb la Salle Sant Martí!

Us oferim aquest bloc on podreu trobar propostes de colònies, jornades i convivències. Podreu veure exemples de com treballem. I sobretot trobareu il·lusió per fer de les vostres colònies un espai enriquidor, motivador i divertit. Els programes que hi ha aquí són el resultat de les demandes de les diferents escoles que han treballat amb nosaltres. I aquests ja s'han incorporat a les activitats habituals que qualsevol escola pot demanar. Sapigueu que el més interessant de fer les colònies amb nosaltres és que els vostres desitjos es poden fer realitat. Doneu-nos idees del que voleu treballar i tindreu unes colònies fetes a mida i amalgamades amb un fil conductor.

VISCA LES COLÒNIES!

dijous, 26 d’abril del 2012

Amb l'estil propi de La Salle



A La Salle tenim un estil propi que diferencia el nostre estil pedagògic i en el Molí de la Roda i el Casal seguim aquest estil.





1. ATENCIÓ PERSONALITZADA

A La Salle atenem les necessitats, tant acadèmiques com personals, de tots els nostres alumnes, amb senzillesa i en un clima acollidor, del qual en participa tota la Comunitat Educativa. Som sensibles a la interculturalitat i al diàleg interreligiós. A La Salle, la persona de l’alumne és el més important.

A la Casa de Ccolònies del Molí de la Roda gestionarem les vostres colònies de la manera més personal possible. Farem el programa d'activitats responen a les vostres necessitats. Finalment aquest programa també el podran utilitzar altres escoles que els hi agradi la proposta. 


2. EDUCACIÓ INTEGRAL
Als Centres La Salle fonamentem la nostra acció educativa en una formació integral de la persona, des d’una concepció cristiana d’aquesta persona i del món. Per això, la formació engloba aquestes capacitats de l’alumne: intel•lectuals, relacionals, emocionals, físiques, axiològiques i transcendentals.

L'espai del Casal La Salle Sant Martí i la CC Molí de la Roda fan possible realitzar-hi activitats que afavoreixen a l'alumne a submergir-se en una clara proposta on es pot combinar el lleure amb l'espiritualitat o el treball de valors.


3. EDUCACIÓ EN VALORS
Per a La Salle són prioritaris els valors de la responsabilitat, la creativitat, la justícia, la convivència, la interioritat i la transcendència. A La Salle formem ciutadans oberts, crítics i compromesos, amb capacitat per a afrontar els reptes de la societat en què vivim.

Les colònies, les convivències i les jornades d'un sol dia han d'ajudar a fomentar aquests valors. És un espai on la convivència s'ha de basar en les relacions fraternes. Ens agradaria que les vostres colònies formin part d'un tot i siguin transversals a tot el treball que realitzeu des dels Centres.I per aquest motiu us ajudarem en el que us faci falta per aconseguir-ho.


4. ESTIL PEDAGÒGIC
L’estil pedagògic de La Salle el centrem en l’alumne i, per això, tenim una especial cura del seu desenvolupament humà i intel·lectual, mitjançant l’atenció a la diversitat. El treball en grup de l’equip docent i la proximitat de cada un dels educadors amb els alumnes permeten incidir, amb més eficàcia, en les seves característiques i situacions personals.

És per això que promovem que les Colònies siguin  un treball conjunt amb les escoles interessades. Són els professors qui més coneixen els seus alumnes i per aquesta raó és tant important per nosaltres que ens doneu les premisses necessàries per realitzar el vostre programa d'activitats. 


5. INNOVACIÓ PEDAGÒGICA
A La Salle desenvolupem programes específics d’innovació pedagògica que donen coherència al conjunt d’activitats docents i permeten adaptar les metodologies a les necessitats dels alumnes d’avui. Aquests programes responen a la constant vocació de renovació i adaptació als nous temps. El treball en qualitat i l’avaluació contínua de la proposta educativa són elements valuosos per a aquesta millora.

Al Casal La Salle i CC Molí de la Roda estem en solfa amb els docents. Volem millorar dia a dia i adaptar les vostres necessitats a programes de colònies personalitzats. Per nosaltres cada escola té la seva pròpia dinàmica i com a tal cal treballar el programa com un projecte cuidant tots els detalls. Cal que els professors ens contextualitzin la seva aula, ens expliquin quin tipus d'estada volen fer i a quines necessitats responen. Amb això podem redactar uns objectius ja siguin compartits o donats per l'escola. Posteriorment podem fer una proposta d'activitat amb la  planificació d'horaris. En acabar els professors faran una revisió final dels continguts i així podrem realitzar les colònies a gust de l'escola. De retorn a l'escola es bo fer una revisió del programa per part d'alumnes i professors per millorar la proposta per altres anys i usuaris.


6. INSTITUCIÓ AMB HISTÒRIA
La Salle Catalunya formem part d’una Institució mundial, nascuda a França ja fa més de tres segles. La nostra oferta educativa està avalada per milers i milers de persones, de Catalunya i d’arreu del món, que han passat pels nostres Centres i que han rebut una formació que els ha permès desenvolupar-se lliurement i autònomament i integrar-se dignament a la societat.

VISCA  LES   COLÒNIES!